Nu vattnar, hyvlar och dammbinder vi vägarna!

Tyvärr kom det inget regn över våra vägar i fredags, som vi hoppats på och vädersajterna visar fortsatt vackert väder de närmaste tio dygnen! Det är naturligtvis trevligt, men det tär hårt på våra vägar, som dammar bort och på omgivningen, som blir dammig. Därför har vi nu beslutat oss för att först vattna vägarna med hjälp av Linfläcks Gård i Delsbo, som kör med traktor och gödseltunna (men med bara vatten i). Sedan kommer Perssons Åkeri omgående att hyvla och dammbinda (salta) vägarna. Avsikten är att dom utför detta i natt och fortsätter tills dom blir klara om inget oförutsett händer. Det är genomfartsvägen Moviken – Hallbo – Gammelsträng – Råsjö, som vi kommer utföra denna åtgärd på.Vi gör denna insats, trots betydligt högre kostnad, än om vi fått regn och förhoppningsvis så mår både vägar och omgivning bättre.

Hälsningar
Reinor Andersson