Hyvling i påsk

De sista veckorna har vi av drabbats av vårvärme och vinterkyla om vartannat, med stora temperaturskillnader över dygnen. Detta har gjort det varit svårt att avgöra om man skall spänna plogkanter och ishyvla, eller om man ska spänna plogkanter och ishyvla ännu en gång….?
Samtidigt som det på vissa ställen blivit mer och mer behov av grushyvling där vägytan tinat fram.

I vilket fall så har vi nu bestämt att spänna plogkanter, ishyvla och dessutom grushyvlar vi de partier, som redan blivit upptinade. Allt på en gång med samma hyvel, som får åka fram och tillbaka efterhand som resultatet visar sig.

Vi har även meddelat all känd tung trafik, att köra endast när vägbanan är frusen på förmiddagarna (om den nu fortsatt är frusen) och inte alls köra på eftermiddagarna, vilket brukar respekteras.

Vi hoppas nu att få en hyfsad väg mellan Edsta – Moviken – Gammelsträng inför påsken.

Glad Påsk hälsar
Vägfogden Tyko och Reinor